Районната прокуратура във Варна е  разпоредила на ОД на МВР

...
Районната прокуратура във Варна е  разпоредила на ОД на МВР
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна с проверка по казуса с Ботаническата градина

 Районната прокуратура във Варна е  разпоредила на ОД на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция в Ботаническата градина край Варна.

Повод за нея е тъжба на шефа на Университетски ботанически градини на СУ " Св. Климент Охридски “, импортирана на 27 август в деловодството на прокуратурата.

В нея се твърди, че частни лица са били въведени във притежание на 18 дка  от територията на Ботаническата градина, като се показали за притежатели.

От своя страна лицата, против които е подадена жалбата, са показали в Районната прокуратура във Варна протокол за наложително лишаване на неподвижен парцел, въвод във притежание, осъществен на 26 август тази година от частен правосъден реализатор, както и изпълнителен лист по частно гражданско дело за предаване владението на същия  парцел.

Проверката е ориентирана и към определяне на обстоятелства, за които се твърди в жалбата на шефа на Ботаническата градина.

Според него на тази територия се намират оранжерии, хранилища, инвентар, препарати, посадъчен материал и други движимости, благосъстоятелност на Университетски ботанически градини на СУ " Св. Климент Охридски “, до които чиновниците и служащите нямат достъп в този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР